Гольф - это просто, но не легко
Блог

Гольф — це просто, але не легко

Навчитися грати можна швидко, повільно, просто, але чи легко?

Сергій Чуб: Спостерігаючи за грою професійного гольфіста, складається враження, що це так просто. Те, як він робить свій удар, та легкість, з якою він відправляє м’яч за 300 ярдів.

На загальне подив, це насправді просто! Я говорю просто, але я не говорю, що це легко.

Грати в гольф просто, цьому може навчитися будь-яка здорова людина. Регулярно тренуючись, ви можете досягти значних результатів.

Чи легко?! Чи легко знаходити час для тренувань? Чи легко підтримувати себе в хорошій фізичній формі? Чи легко залишатися відданим ідеї, коли нічого не виходить?

Набагато легше здатися, відступити! Переконати себе в тому, що це була дурна витівка, гольф – це не спорт, мені це не потрібно. І повірити у це!

Гравець-початківець змушений долати свої страхи, невпевненість у своїх силах, боротися зі своїми переконаннями, щодня відчувати дискомфорт, перш ніж почне потрапляти по м’ячу!

Гольф - просто, но легко ли

Олександр Ковальчук: Вважається, що гольф — це один із найскладніших видів спорту, тому що рухи з гольфу не зустрічаються в повсякденному житті.

Перша складність полягає в тому, що зі свого тіла потрібно зробити щось подібне до маятника, але якщо наочно розібрати роботу маятника, то ця складність вичерпується.

Друга складність – пройти через точку під назвою м’яч. Зауважте, що м’яч — це не мета, а лише точка, через яку проходить голова ключки. Тобто ключка, влучивши по м’ячу, продовжує свій рух, ніби підштовхує м’яч.

Третя складність полягає в тому, що потрібно розрахувати силу та інерцію, щоб м’яч полетів. Але і це не проблема, якщо прийняти за основу принцип маятника і перенести його на розгін ключки, то нашому тілу нічого і не потрібно робити, крім як вибрати стійку позицію і не чинити опір руху ключки.

Навчитися може кожен і в будь-якому віці (від 3 років), головне бажання та завзятість!

Відкривши для себе гольф, ви відкриєте новий світ, зовсім інший світ – зі своїми правилами, етикетом, традиціями, витриманими століттями, красою.

Віталий Ковальчук: Хотілося б сказати пару слів про те, що таке гольф, і розвіяти усталену думку, що гольф — це дуже складно, і освоєння цієї гри вимагає надскладних зусиль.

Я завжди дотримувався думки, якщо зміг один, зможе й інший, — різниця лише у відправній точці.

Немає нездатних людей, є неправильні переконання, які обмежують вас, і зрештою кажуть вам “це не моє, я не зможу, мені це не цікаво”. Саме таке мислення не дозволяє більшості освоїти гольф.

Для когось гольф – це розвага, для когось – спосіб заробити гроші, хтось хоче приємно провести час із друзями. Але всіх їх об’єднує одне – вони продовжують покращуватись щодня, перемагаючи себе і кажучи собі “сьогодні в мене вийде, сьогодні я спробую ще раз” і врешті-решт у них це виходить!

Насамкінець скажу: гольф це не легко, але при правильному підході до цієї гри ви побачите, наскільки це просто.

Засновано на ідеї Юлії Чуб.